Hieronder vindt u een aantal aandachtspunten en handige tips om de vacht van uw hond in goede conditie te houden.

Waarom trimmen?
De hond zit prettiger in zijn vel (geen jeuk, klitten, parasieten). Weinig tot geen last van haren in huis. De hond ziet er verzorgd uit en niet onbelangrijk: de hond is makkelijker te onderhouden. Als een hond een vervilte vacht heeft, heeft de hond hier echt last/pijn van. 

Wanneer trimmen?
Al vanaf 3 maanden kan uw pup komen. Uw pup kan dan wennen aan de tafel en de geluiden in de trimsalon. Het trimmen kan ook uitstekend in de winter plaatsvinden! Een hond heeft namelijk meer last van vocht dan van kou en lang haar blijft langer nat.

Hoe vaak trimmen?
Hoe vaak een hond moet worden getrimd is erg verschillend en afhankelijk van de vacht van de hond. Ik denk graag met u mee over een behandelplan en frequentie zodat u tevreden blijft over de vacht.
Na de trimbeurt kan uw hond heel moe zijn, dit is volkomen normaal!

Regelmatig borstelen
Vergeet niet uw hond regelmatig te borstelen. Hoe vaak u moet borstelen hangt af van de vacht van uw hond. Langharige honden borstelt u het best vier keer per week. Bij honden met korte haren is wekelijks vaak voldoende.

Goed eten
De hondenvacht en de huid van uw hond vertellen veel over zijn gezondheid. Het is belangrijk uw hond goede voeding te geven. De voeding moet een juiste verhouding zijn van onder meer eiwitten, vezels, vetten en vitamines.

Sommige honden kunnen last hebben van overgevoeligheid voor een bepaalt soort voedsel. Dit uit zich dan in bijvoorbeeld huid irritatie en jeuk. Mocht deze irritatie langdurig aanhouden, vraag dan eens om advies bij een goede dierenwinkel of uw dierenarts.